Hebben we nieuwste iPhone 16 of Google Pixel 9 echt nodig? "Deze afweging moet je maken"

door: STS
iPhone 16
Afbeelding bron: Apple

De nieuwe iPhone 16, de nieuwe Google Pixel 9 en tal van andere toestellen, er is heel wat keuze voor mensen die een nieuwe smartphone met de laatste snufjes willen. Maar hebben we de laatste nieuwe smartphone ook echt nodig?

Die vraag werd in het Radio2-programma 'WinWin' voorgelegd aan journalist Tim Verheyden. "Dat hangt van je behoeften af", klonk het. "Wat ik gezien heb bij de iPhone: stel dat je een gamer bent en je bijvoorbeeld geen PlayStation wil kopen, dan is deze iPhone echt wel goed. Er zit heel veel onder de motorkap."

"Maar als je een doorsnee gebruiker bent van een smartphone, en je wil een beetje op sociale media zitten, af en toe je e-mails checken en berichtjes versturen, dan heb je dat eigenlijk niet nodig. En dat is de afweging die je moet maken: waarvoor gebruik ik mijn toestel eigenlijk?"

“Ik heb zelf een smartphone, een iPhone 11, die intussen bijna vijf jaar oud is, het is bijna een dinosaurus. Maar dat draait nog allemaal, ik kan er nog alles mee doen wat ik wil. Ik heb even getwijfeld om voor die nieuwe iPhone te kiezen, maar dan kijk je naar het prijskaartje... Je zit daar los aan de duizend euro natuurlijk."

Artificiële intelligentie

"En we hebben niet eens waar ze in de VS binnen een maand ofzo gebruik van kunnen maken: die artificiële intelligentie die daarop komt. Als je een iPhone 14 of 15 hebt moet je de sprong in elk geval niet wagen, denk ik."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp