Nog nooit zo zelfzeker! Maar één ding kan Evenepoel op dit moment uit zijn lood kan slaan

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel komt met zeer veel vertrouwen aan de start van de tijdrit. Onze landgenoot lijkt meer vertrouwen dan ooit te hebben.

Remco Evenepoel gaf vrijdag een heel geanimeerde persconferentie over de tijdrit op het WK in het Zwitserse Zürich. Onze landgenoot heeft er duidelijk zin in.

Evenepoel zit vol zelfvertrouwen richting een mogelijke verlenging van zijn wereldtitel in het tijdrijden. De voorbereiding is top, de vorm meer dan goed.

Niets lijkt de renner van Soudal-QuickStep uit zijn lood te kunnen slaan, of toch één iets dat hij tot vervelens toe voorgeschoteld krijgt: een mogelijke transfer naar Red Bull-BORA-hansgrohe.

“Ambetant. Zeker zolang er zo goed als niks van aan is”, klinkt het. “Vooral ook ambetant omdat ik mij probeer te focussen op wat moet zoals dit WK en dan komt er steeds een impuls bij van buitenaf, die ik liever niet wil hebben.”

De geruchten houden nu al een paar jaar aan. “Het zou wat minder mogen. Gelukkig heb ik een harde kop, kan ik het snel van mij afzetten en blijf ik focussen op hetgeen wat moet...”