Expert waarschuwt voor gevaren van app op smartphone van veel mensen en reikt oplossing aan

door: MRO
apps
Afbeelding bron: Unsplash

Temu is een razend populaire shoppingapp waar klanten tal van producten, van kleding tot elektronica en veel meer, aan spotgoedkope prijzen kunnen kopen. Maar experten waarschuwen ons voor het gebruik van deze app.

Temu is een Chinese shoppingapp en die neemt het niet zo nauw met onze privacy. "We zien een heel aantal vreemde dingen bij Temu", zegt technologie-expert Vincent Nys in 'De wereld vandaag' op Radio 1.

"Zij kunnen geluid opnemen of dingen installeren op je smartphone, ze kunnen zien waar je je bevindt of ze kunnen aan je externe geheugenkaart. Moet een shoppingapp al die dingen kunnen kan je je wel afvragen."

Bovendien kunnen ze voortdurend aan je gegevens, zelfs als je de app niet gebruikt. "Als je dit éénmaal installeert blijft het op de achtergrond draaien en gegevens doorsturen." 

Shoppen op Temu via een internetbrowser

Voor wie graag toch goedkoop wil shoppen op Temu en de app niet op de smartphone wil installeren, is er wel oplossing. Je kan dan je bestellingen plaatsen via een gewone internetbrowser. 

"De meeste browsers zoals Chrome of Internet Explorer hebben een bepaalde beveiliging en dan kan men niet verder dan binnen dat stukje van jouw browser zien. Op je smartphone hebben ze wel machtigingen tot alles en dat is niet zo bij je internetbrowser", aldus de expert.