GSM achter stuur steeds strenger bestraft: ook hier rijbewijs onmiddellijk kwijt

door: MRO
smartphone in auto
Afbeelding bron: pexels

Het gebruik van een gsm achter het stuur wordt steeds strenger bestraft. Eerder dit jaar liet het parket van Limburg weten dat het rijbewijs onmiddellijk wordt ingetrokken, nu volgt ook het parket van Leuven.

Het gebruik van een smartphone achter het stuur verhoogt de kans op ongevallen en dus wordt er steeds strenger opgetreden. De campagne met Pommelien Thijs moet bestuurders ook bewust maken van de gevaren.

Het parket van Leuven organiseert tweemaal per jaar, in de maanden maart en september, een actiemaand waarbij controles worden uitgevoerd gericht op gebruik van gsm achter het stuur. Tijdens de komende maand maart zal ook strenger opgetreden worden tegen bestuurders die zich schuldig maken aan gsm-gebruik.

"Tijdens de actiemaanden in maart en in september, georganiseerd door parket Leuven, stelt de politie voor alle weggebruikers die een overtreding begaan op het gebruik van de gsm achter het stuur een proces-verbaal op", laat het parket van Leuven weten.

"Daarenboven zal het rijbewijs van alle bestuurders van motorvoertuigen onmiddellijk ingetrokken worden voor de duur van vijftien dagen. De bestuurders worden nadien gedagvaard voor de politierechtbank."

Het parket van Limburg liet eind januari al weten dat het rijbewijs van wie zijn smartphone achter het stuur gebruikt onmiddellijk wordt ingetrokken voor 15 dagen.