In deze drie regio’s in ons land word je het zwaarst gestraft voor gsm achter het stuur

door: BVDO
Gsm achter stuur
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Het gebruik van de gsm achter het stuur blijft een groot gevaar. In bepaalde regio’s trekt het parket de sanctie nog wat op.

37.000 pv’s werden er in ons land in de eerste helft van het jaar opgemaakt voor het gebruik van de gsm achter het stuur. Toch is dat maar een fractie van wat er in werkelijkheid gebeurt, want de pakkans is nog altijd bijzonder klein.

In het verleden werden al stiptheidsacties gevoerd, waarbij in een bepaalde regio ook een rijverbod van 8 dagen werd toegevoegd aan de boete van 174 euro die overal geldt.

Maar vanaf 1 februari krijg je in Limburg naast de boete ook een rijverbod van 15 dagen. Dat heeft het parket van Limburg beslist. Die maatregel is blijvend en is ondertussen ook geldig in Oost-Vlaanderen en Halle-Vilvoorde.

Het Nieuwsblad wijst er ook nog eens op dat je de gsm niet mag gebruiken als je voor het rode licht staat te wachten. In de drie genoemde regio’s krijg je een boete van 174 euro en 15 dagen rijverbod als je voor het rode licht op de telefoon bezig bent.