Product uit Jumbo krijgt slechte score: "Alsof we een zak suiker aan het eten zijn"

door: STS
Jumbo
Afbeelding bron: Shutterstock / PixelBiss

Een product van bij Jumbo krijgt geen goede score in een vergelijkende smaaktest. Er werd slechts een 3 op 10 uitgedeeld.

Het gaat om bresiliennetaart (of nougatinetaart), de bekende taart bestaande uit een laag deeg, een laag pudding en een laag slagroom, bestrooid met gekarameliseerde geroosterde en gemalen hazelnoten.

Pieter Vaes en Mariagiulia Vigilante van The Cacao Project in Mechelen voerden voor de Mediahuis-kranten een vergelijkende test uit. De bresiliennetaart van Tarte à moi van bij Delhaize behaalde de hoogste score: een 9,5 op 10.

Ook de bresiliennetaarten van bij Lidl (8 op 10) en die van Crelem Bakeries uit de Carrefour (7,5 op 10) scoorden goed. Helemaal onderaan de ladder vinden we de bresiliennetaart van bij Jumbo, die slechts 3 op 10 kreeg.

"O jee, wat valt de smaak tegen", zeggen de proevers in de kranten. "Deze is veel en veel te zoet. Het deeg, de flan, de slagroom, alles smaakt alleen maar naar suiker. Alsof we een zak suiker aan het eten zijn. Er zit ook heel weinig flan in, die niet gelijk verdeeld is. En de korst smaakt zelfs een beetje oud."

Volg Redactie24 nu op Instagram