Deze politicus zal juichen met uittredingsvergoeding van 260.000 euro: "Te gek voor woorden"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Voormalig premier Charles Michel gaat een fikse uittredingsvergoeding ontvangen wanneer zijn voorzitterschap van de Europese Raad binnenkort afloopt. Dit stuit de PVDA tegen de borst.

De voorgestelde Europese begroting voorziet een uittredingsvergoeding voor de afscheidnemende voorzitter van de Europese Raad. "Charles Michel zou kunnen rekenen op een bedrag van 260.000 euro. Dat bedrag betekent dat hij nog zes maanden zijn volledige salaris van 35.000 euro per maand zou doorbetaald krijgen", zegt de PVDA.

"Michels contract van bepaalde duur loopt af, maar toch wordt hij nog een half jaar betaald? Dat is te gek voor woorden", vindt PVDA-Europarlementslid Rudi Kennes. "Europese werknemers kunnen alleen maar dromen van dergelijke regelingen."

"Politici leven in bubbel door privileges"

De PVDA wil komaf maken met deze afscheidsbonus en dient daarom een amendement in. "Bijzonder hoge lonen, van de beste pensioenen, afscheidsvergoedingen... Al die privileges zorgen ervoor dat politici in een bubbel leven die afgesloten is van de realiteit van de gewone Europeaan."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp