Belangrijke verkeersregel in buurland: Overtreding kan je boete tot 400 euro opleveren

door: STS
Autosnelweg
Afbeelding bron: Photonews

Wie naar het buitenland rijdt, houdt er best rekening mee dat er in verschillende landen verschillende verkeersregels gelden. Het is goed om op de hoogte te zijn, want zo rij je veilig en voorkom je een boete.

Zo is het belangrijk om te weten dat automobilisten in buurland Duitsland gecontroleerd worden op de afstand die ze met hun voertuig laten ten opzichte van hun voorligger.

Voldoende afstand houden ten opzichte van je voorligger is altijd een goed idee, zo heb je meer tijd om te reageren indien er voor je op de baan iets gebeurt. In Duitsland wordt daar nauw op toegezien.

Bij onze oosterburen is het verplicht om een zekere afstand te hanteren, aan de hand van een simpele rekensom. "Die afstand stemt overeen met de helft van je snelheid, dus 45 meter bij 90 km/u, bijvoorbeeld", weet Gazet van Antwerpen.

Camera's leggen overtreding vast

Met behulp van camera's word het tijdsinterval tussen twee voertuigen gemeten. "De boetes kunnen oplopen van 75 tot 400 euro, afhankelijk van de gereden snelheid en de afstand ten opzichte van de voorganger", weet ATS Autogroup.

Volg Redactie24 nu op Instagram