WhatsApp komt met iets superleuks: "Wie het al gebruikt vindt het geweldig"

door: STS
whatsapp
Afbeelding bron: Pixabay

Meta blijft WhatsApp verbeteren en voorzien van nieuwe functies. Dit keer hebben de ontwikkelaars zich toegelegd op stickers die je kan versturen in een bericht.

Met behulp van een sticker kan je, net zoals bij het gebruik van een emoji, soms beter je gevoel overbrengen. Nu zijn er aan WhatsApp nieuwe manieren toegevoegd waarop je stickers kan personaliseren en gebruiken.

Zo zijn er nieuwe en doorzoekbare GIPHY-stickers. "We werken samen met GIPHY om hun uitgebreide collectie stickers rechtstreeks beschikbaar te maken in WhatsApp. Met deze integratie kun je relevante en leuke stickers vinden en delen zonder de app te verlaten. Tik op het stickersymbool en zoek op tekst of emoji's om toegang tot deze stickers te krijgen."

Zelf stickers maken

En je kan je ook van je creatieve kant laten zien, door zelf stickers te maken. Deze functie was al beschikbaar voor apparaten met een iOS-besturingssysteem en is nu ook beschikbaar op Android-toestellen.

"iOS-gebruikers vinden deze functie geweldig en we maken dit graag voor iedereen beschikbaar. Zet je foto's om in gepersonaliseerde stickers of pas bestaande stickers aan met bewerkingstools als bijsnijden, tekst en tekenen. Zodra je een sticker hebt gemaakt, wordt deze automatisch opgeslagen in het stickervak, zodat je de sticker eenvoudig kunt delen met familie en vrienden."

Stickers maken met artificiële intelligentie

Verder is het mogelijk om stickers te ordenen in het stickervak. In de toekomst zal het ook mogelijk worden om met artificiële intelligentie stickers te maken. Deze functie is in de Verenigde Staten al beschikbaar voor WhatsApp-gebruikers.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp

Tags whatsapp