WhatsApp komt met update die iedereen versteld zal doen staan

door: STS
WhatsApp
Afbeelding bron: Unsplash

Meta is druk bezig met verbeteringen door te voeren aan WhatsApp. Daarbij wordt volop ingezet op artificiële intelligentie, hetgeen tal van nieuwe mogelijkheden gaat bieden aan de gebruikers.

"Meta AI kan je helpen met antwoorden, ideeën en inspiratie", klinkt het. Je zal allerlei opties aangeboden krijgen om een foto te bewerken. Je kan bijvoorbeeld objecten die op de achtergrond staan verwijderen, of net toevoegen.

Met de functie 'Imagine' - of 'Verbeeld' zoals het in het Nederlands wellicht gaat heten - kan je een afbeelding beschrijven en je creativiteit de vrije loop laten. Je kan bijvoorbeeld vragen om je af te beelden met groen haar, of met tattoos, of op een festival, enzovoorts. De artificiële intelligentie produceert dan het resultaat, dat je verder nog kan aanpassen tot je tevreden bent.

Hoe zie ik eruit als een superheld?

"Heb je je ooit afgevraagd hoe je eruit zou zien als superheld? Of wil je andere kapsels of outfits uitproberen? Je kunt jezelf nu verbeelden hoe je maar wilt. Typ simpelweg 'Verbeeld me' in chats met Meta AI om aan de slag te gaan."

Meta AI is voorlopig al beschikbaar in 22 landen en een aantal verschillende talen. Later zullen ook andere landen en nog meer talen volgen.

WhatsApp
Afbeelding bron: Whatsapp.com
Tags whatsapp AI