Veiliger op WhatsApp: Met deze eenvoudige instelling verhoog je je privacy

door: MRO

WhatsApp is een onmisbare app geworden voor onze dagelijkse communicatie. Maar in een periode waarin criminelen je via valse oproepen trachten op te lichten, is het belangrijk je privacy goed te beschermen. Dat kan via WhatsApp.

WhatsApp heeft een functie die het voor gebruikers mogelijk maakt om oproepen van onbekende bellers automatisch stil te houden. Op die manier bescherm je je privacy op een eenvoudige manier.

Hoe houd je oproepen van onbekende bellers stil in WhatsApp?

1. Open WhatsApp en ga naar 'Instellingen'. Dit doe je door op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het startscherm te tikken (voor Android) of op 'Instellingen' in de rechterbenedenhoek (voor iOS).

2. In het menu 'Instellingen' selecteer je 'Privacy'. Hier vind je verschillende opties om je persoonlijke informatie te beheren.

3. Voor iOS-gebruikers, tik op 'Gesprekken'; voor Android-gebruikers, tik op 'Oproepen'. Dit brengt je naar een menu waar je verschillende oproepinstellingen kunt aanpassen.

4. Zoek naar de optie 'Houd onbekende bellers stil' (iOS) of 'Onbekende bellers stilhouden' (Android). Schakel deze functie in door op het schuifje te tikken.

Zodra je deze functie geactiveerd hebt, zullen oproepen van onbekende nummers je smartphone niet meer laten overgaan. Gemiste oproepen zijn nog wel steeds zichtbaar.

Tags whatsapp