Opletten geblazen voor wie moet tanken in de buurt van Parijs

door: BVDO
tankstation naftstation
Afbeelding bron: Photonews

Burgemeester Anne Hidalgo van Parijs gaat de strijd met koning auto aan. Daarvoor worden enkele stevige maatregelen genomen.

Enkele weken geleden al was te horen dat Hidalgo de maximumsnelheid op de befaamde Périférique van 70 naar 50 kilometer per uur had gebracht. Wie met een SUV naar Parijs komt betaalt ook extreem hoge parkeertarieven.

En er is nog meer. Aan de grote tankstations op de Périférique kan je vanaf 1 oktober geen diesel meer kopen. Het gaat om strategische locaties zoals Porte d’Orléans, Porte d’Aubervilliers, Porte de Clignancourt en Quai d’Issy-les-Moulineaux, zo meldt Gocar.be.

Binnen enkele jaren wil Hidalgo de verkoop van diesel in Parijs helemaal verbieden, voor elk tankstation dat er is op het grondgebied. Op dit moment zijn er nog 14 tankstations in Parijs waar je wel diesel wel kan verkrijgen, maar ook die zullen moeten stoppen.

Wetende dat heel wat wagens nog op diesel rijden, is het duidelijk dat de wachtrijen aan de tankstations zullen oplopen. Op die manier wil Hidalgo mensen ontmoedigen om nog diesel te gebruiken of met een dieselwagen naar Parijs komen.

Wie op doorreis gaat langs Parijs doet er dus goed aan om vlak voor de Franse hoofdstad te tanken, of te zorgen dat je voldoende brandstof over hebt om Parijs te doorkruisen. Een gewaarschuwd man is er twee waard.