Carrefour roept nieuw hulpmiddel in het leven: “Gaan we voortaan AI laten doen”

door: PMN
Carrefour
Afbeelding bron: Photonews

Carrefour gaat het over een andere boeg gooien. De supermarktketen gaat dit doen met behulp van artificiële intelligentie. Dat werd beslist na een succesvolle testperiode.

Carrefour heeft een nieuwe trackingtool voor vervaldata. Deze moet helpen om het voorraadbeheer van de supermarkt te verbeteren en te optimaliseren. "Dankzij geïntegreerde intelligente kortingen en volledige controle over de voorraad in de rekken zal het een sleutelrol spelen in onze strategie om afval te verminderen en de economische prestaties te verbeteren”, licht Benoît Moreau, new technology & winstore manager bij Carrefour België, toe bij Gondola.

De nieuwe tool moet de werkdruk bij de werknemers verminderen. Per winkel zou er 60 minuten bespaard kunnen worden. "Dankzij het gebruik van geavanceerde voorraadbeheersystemen en innovatieve technologieën kan Carrefour realtime voorraadniveaus monitoren, vraagfluctuaties voorspellen en weloverwogen beslissingen nemen om risico’s op overstocking of out-of-stock-situaties te verminderen.”

De nieuwe tool geeft de supermarkt ook een beter inzicht in het koopgedrag van de klanten. "Die kunnen het bedrijf helpen om zijn winkels beter te plannen, zijn commerciële prestaties te verbeteren en de algehele klanttevredenheid te verhogen," aldus Moreau.

Tags carrefour