Bacterie in product uit Carrefour: "Vooral kinderen en ouderen moeten opletten voor deze symptomen"

door: STS
Ziek - buikpijn - voedselvergiftiging
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Het Voedselagentschap waarschuwt voor de mogelijke aanwezigheid van een bacterie in een product. Dat werd verkocht in de supermarkten van Carrefour.

Het gaat om het artikel 'Abondance au lait cru 200 g' van het merk Pochat & Fils. "Na een controle en om de veiligheid van de consument te waarborgen, neemt de firma Fromagerie Pochat dit product uit de handel omwille van de mogelijke aanwezigheid van E.Coli", zegt het FAVV.

Het product, met EAN 3294589448101, lotnummer A4164001874 en houdbaarheidsdatum 15/08/2024, werd verkocht in de zuivelafdeling van verschillende Carrefour-winkels in België.

Huisarts contacteren bij deze symptomen

Wie het product gekocht heeft, wordt gevraagd om er niet van te eten en het terug te brengen naar de winkel. "Uit voorzorg worden personen die ervan hebben gegeten en die symptomen van acute gastro-enteritis vertonen verzocht contact op te nemen met hun behandelende arts."

"Deze symptomen zijn braken, misselijkheid, diarree, al dan niet vergezeld van hoofdpijn, buikkrampen, malaise, anorexia, koorts, koude rillingen en spierpijn. Kinderen en ouderen moeten bijzonder attent zijn op deze symptomen."