Salmonellagevaar breidt zich uit: Ook Colruyt, Carrefour en andere supermarkten getroffen

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een waarschuwing die het FAVV gaf voor de aanwezigheid van salmonella in een product wordt nu uitgebreid naar nog meer supermarkten. Daaronder bevinden zich onder meer Carrefour en Colruyt.

Het gaat om 'Sesamzaadpasta Natural Tahini' van het merk AL’FEZ, met EAN 5010338300890. "Bij een controle door de producent werd de aanwezigheid van salmonella gedetecteerd bij een beperkt aantal producten 'Natural Tahini' van het merk AL’FEZ."

Het FAVV had het aanvankelijk over producten met houdbaarheidsdatum 07/2025, die sinds 19 april 2024 in België verkocht werden via de winkels van Delhaize en Intermarché.

Nu breidt het FAVV de waarschuwing uit. "Het product werd ook verdeeld via Carrefour, Colruyt, Cora, Delfood en Lambrechts (Spar), vanaf 1 januari 2023 tot en met 4 juli 2024. Alle vervaldata zijn betrokken."

Niet consumeren en terugbrengen naar winkel

"De producten worden in alle winkels uit de rekken gehaald. Aan consumenten die dit product hebben gekocht, wordt gevraagd om het niet te consumeren en het terug te brengen naar het winkelpunt."