Salmonella-gevaar: "Verkocht via versafdeling van bekende supermarktketen"

door: STS
winkelwagen
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen geeft een waarschuwing. Er bevindt zich mogelijk salmonella in een product dat verkocht werd.

Het betreft tonijnsteak die verkocht werd via de versafdeling van Carrefour, en dit tussen 9 juli en 15 juli 2024. Het betrokken lotnummer is 3907, de vervaldatum 19/07/2024.

"In overleg met ons haalt Comptoirs Oceaniques dit product uit de verkoop wegens de mogelijke aanwezigheid van salmonella", laat het FAVV weten.

"Er werden echter een aantal producten op de Belgische markt verkocht. Consumenten die deze in hun bezit hebben worden gevraagd om ze niet te consumeren, maar ze terug te brengen naar hun verkooppunt, waar ze terugbetaald zullen worden."

Symptomen van salmonella

"De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn buikkrampen en diarree, vaak vergezeld van koorts. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 tot 72 uur na de besmetting."

"Deze symptomen kunnen ernstiger zijn bij jonge kinderen, zwangere vrouwen, oudere personen of personen met een verminderde immuniteit."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp