Wil je niet in een lange wachtrij staan bij de autokeuring? “Dan is het er een pak kalmer"

door: PMN
Autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

We hebben er allemaal al eens mee te maken gekregen. Je gaat naar de autokeuring en komt in een lange rij wachtenden terecht. Het is een ergernis voor heel wat mensen.

Wie naar de autokeuring moet, kan best een paar tips in acht nemen. Het zijn tips die je helpen om de wachttijd te verminderen. Raph Verbruggen, gedelegeerd bestuurder bij GOCA (het expertisecentrum voor autokeuring en rijbewijzen), weet bij VRT NWS wat je kan doen.

Een eerste tip is om niet te wachten op je uitnodiging. "Veel mensen maken pas een afspraak op het moment dat de uitnodigingskaart in de bus valt. Maar je hoeft niet zo lang te wachten", zegt Verbruggen. “Check tot wanneer je keuringsbewijs geldig is en maak zelf een afspraak.”

Kies ook het juiste moment om naar de autokeuring te gaan. Er zijn momenten waarop het sowieso drukker is dan normaal. “Dat is midden in de voormiddag en midden in de namiddag,” licht Verbruggen toe.

“Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om heel vroeg in de ochtend te gaan, nog vóór je werkdag begint. Of ga pas in de latere namiddag of de vooravond. Het is dan een pak kalmer in de keuringscentra."