VTM

Laura Tesoro moet moeilijke knoop doorhakken: “Kan daar geen geld in blijven steken”

door: PMN
Laura Tesoro
Afbeelding bron: VTM

Laura Tesoro heeft met ‘So Naive’ een nieuw nummer uitgebracht. De zangeres kan ook terugblikken op een drukke zomer vol optredens. Ze moet nu wel een moeilijke knoop doorhakken.

Laura Tesoro zegt in de documentaire ‘Meer dan een droom’ dat ze niet kan leven van haar muziek. “Mijn liedjes worden niet gedraaid op de radio. Als mensen naar mijn nummers komen luisteren, kennen ze de helft van die nummers niet”, citeert Het Laatste Nieuws haar.

“Ik haal mijn inkomsten uit het maken van tv-programma’s. Muziek maken is voor mij een verlieslatende hobby. Wat doen we daarmee? Je kunt geen geld blijven steken in iets dat niet opbrengt. Ik betaal alles zelf.”

“Ik heb die centen nodig om erin te investeren. Zingen is mijn leven. Dit jaar moest het gebeuren. De inkomsten van streamingdiensten zoals Spotify zijn ook te verwaarlozen. En als je zelf niet de auteursrechten hebt, krijg je bitter weinig betaald voor een stream.”

Laura Tesoro overweegt om te stoppen met muziek te maken

“‘What’s the pressure’ is met meer dan 10 miljoen streams mijn meest beluisterde lied op Spotify. ‘Wauw, een goudmijn’, denken mensen dan. Maar ik heb het nummer niet geschreven en ontvang daar nauwelijks inkomsten van.”

“Amper ongeveer 30% van de Belgen is bereid om te betalen voor het streamen van liedjes... Dat is een klap in het gezicht van elke artiest.”