Let hier zeer goed voor op als je op vakantie gaat naar landen waar het zomert: “Kan maag - en darminfecties veroorzaken”

door: PMN
Ibiza - reis - vakantie
Afbeelding bron: Pixabay

Touring heeft zorgwekkend nieuws. De mobiliteitsorganisatie maakte het nieuws maandag zelf bekend. 
 

De zomervakantie is momenteel twee weken ver. Touring meldt dat het aantal oproepen voor medische en technische bijstand vanuit het buitenland met zo’n 6% is toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

“Het aantal interventies stijgt echter sterk met 12% ten opzichte van 2023. Ook het aantal medische dossiers steeg dit jaar, steeds voor de eerste twee weken van juli naar 747 (+20%) en het aantal technische naar 2.100 (+9%) ten opzichte van vorig jaar. Met deze cijfers zitten we op het niveau van voor de coronacrisis”, legt Touring uit.

Vakantiegangers krijgen maag - en darminfectie door eten en drinken dat snel bederft door de warmte

Er waren meer vakantiegangers die infecties kregen of maag - en darmproblemen omdat vakantiegangers eten en drinken gebruiken die sneller bederven omwille van de warmte. Bij warm weer moet je ook genoeg water drinken wat heel wat vakantiegangers niet deden met hydratatie tot gevolg.

“Tenslotte telden we een groot aantal mensen met een zonneslag waardoor men zich snel zeer onwel kan voelen. Doordat veel vakantiegangers nog snel zijn vertrokken op de vlucht voor het slechte weer hier, gebeurde dat niet altijd voldoende voorbereid. Eens ter plaatse nemen ze niet genoeg tijd om te acclimatiseren aan de hogere temperaturen”, besluit Touring.

Volg Redactie24 nu op Instagram