Sabine Hagedoren ziet het wat warmer worden: "Tot 18 of 19 graden dan"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

VRT-weervrouw Sabine Hagedoren voorspelt nog een aantal dagen met zachte temperaturen. Later tijdens de week kunnen die tot oplopen tot 18 of 19 graden.

Dinsdag startte met ochtendgrijs, later volgde zonneschijn. "Er kunnen een paar stapelwolken ontstaan, en misschien geeft dat heel plaatselijk een bui, maar de kans is echt wel klein", zei Sabine Hagedoren op Radio2.

De temperaturen kwamen uit op 16 graden, met mogelijk een lokale 17 graden. "Best aangenaam wandel- en fietsweer. De wind is iets strakker beginnen te waaien, maar in de zon en uit de wind is het heerlijk."

De komende nacht wordt het 9 graden aan zee en 6 à 7 graden elders in Vlaanderen. "Vanavond komen er tijdelijk meer wolken, misschien valt daar een druppel uit. Tijdens de nacht ontstaan opnieuw lage wolken, nevel en mist."

Hardnekkig ochtendgrijs

"Woensdag kan het ochtendgrijs lokaal wat hardnekkig zijn. Dan kan het tot 's middags duren voor de zon wat meer kan doorbreken. We krijgen redelijk mooi weer en temperaturen tot 16 graden. Donderdag wordt het 17 graden, en vrijdag 18 of 19 graden."