Weerman Frank ziet wat op ons afkomen: "Dat ziet er niet goed uit..."

door: STS
Frank Duboccage
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Frank Duboccage voorspelt dat er dagen met vrij zachte temperaturen zitten aan te komen. Maar er is ook een dag waarop hij veel regen verwacht.

Zaterdag werd het gaandeweg bewolkter, door een regenzone. "Het is een verzwakt systeem, op veel plaatsen zal het droog blijven, maar toch is een spat regen links of rechts niet uitgesloten. In het oosten blijft het lange tijd droog, met hier en daar wat zonneschijn", zei Frank Duboccage op VTM.

We kregen maxima van 15 à 16 graden. De komende nacht schommelen de minima in Vlaanderen tussen 10 en 12 graden. "Vanavond gaat de storing stilaan verder landinwaarts trekken. Dat geeft een zwaarbewolkt tot betrokken weerbeeld, met hier en daar eventueel ook een enkele spat regen. Vannacht gaat de regen eruit en gaat het wolkendek stilaan breken."

Zondag wordt het 17 graden. De dag gaat her en der nog van start met opklaringen, maar daarna wordt het meer en meer bewolkt. "Aan het einde van de dag is er waarschijnlijk ook kans op een enkele spat regen. Geen grote hoeveelheden, en het zal heel plaatselijk zijn. Daarnaast gaat het zondag ook flink waaien."

Vrij zacht, maar veel regen op komst

"De volgende dagen zal het vrij zacht zijn, met altijd temperaturen rond 15 graden. Daarbij zal het ook vaak droog zijn. Als er wat regen wordt voorspeld, dan gaat het meestal om kleine hoeveelheden."

"Er is wel één uitzondering, en dat is maandag. Maandag ziet er niet goed uit. Want dan gaat het fel regenen, vooral in Vlaanderen", voorspelt Duboccage.

Volg Redactie24 nu op Instagram