Frank Deboosere blij dat hij in België is: "Superheet, daar kreunen ze onder een loden hitte"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Frank Deboosere voorspelt warme temperaturen voor een deel van volgende week. Al zal het niets zijn in vergelijking met de hitte in het zuiden van Europa.

"Het begin van de week is zeer zomers", zei Frank Deboosere in de 'Meer weer'-podcast van Het Nieuwsblad. "Volgende week maandag en dinsdag gaan we het opnieuw warmer maken, met veel zon."

"Maandag gaan we al richting 25 graden. Het is België natuurlijk, er staat geen maat op. Dus dinsdag zijn dat maxima van 28 tot 30 graden. Dinsdagavond krijgen we waarschijnlijk onweders."

"In het tweede deel van volgende week krijgen we een afwisseling van wolken en opklaringen. Er zal hier en daar wel een buitje in zitten, maar niets ergs. En dat bij maxima van een graad of 23. Dat zijn in feite heel gemiddelde temperaturen voor begin augustus."

Weer in het buitenland

"In alle steden rond de Middellandse Zee is het warm. In het zuiden van Spanje gaan ze boven de 40 graden. Maar ook meer landinwaarts, in Madrid bijvoorbeeld, is het superheet. In het algemeen geldt dat het Spaanse binnenland echt wel gloeit. Saragossa zit bijvoorbeeld dichtbij de 40 graden."

"In het zuiden van Frankrijk blijft de hittegolf nog duren midden volgende week. Maar ook Italië, de Balkanlanden en Griekenland kreunen onder een loden hitte."

Volg Redactie24 nu op Instagram