Frank Duboccage heeft slecht nieuws over het weer

door: STS
Frank Duboccage
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Frank Duboccage ziet het weer veranderen. Er is wat koelere lucht op komst en bovendien zit er onweer aan te komen.

Dinsdag werden in het oosten en in het zuidoosten van het land nog tropische temperaturen bereikt van 30 graden of meer. "Maar de atmosfeer begint stilaan onstabieler te worden", zei Frank Duboccage op VTM.

"Vooral tegen de avond zou het kunnen dat er al enkele regen- of onweersbuien tot stand kunnen komen. Daar kunnen een paar felle exemplaren tussen zitten, met kans op hagel, felle windstoten en veel regen op korte tijd."

Vannacht schommelen de minima tussen 15 en 18 graden. "Ook tijdens de nacht zijn we nog niet verlost van de onweersbuien. Ook dan zal het op meerdere plaatsen nog goed aan het regenen zijn."

Temperatuur gaat dalen

De komende dagen zal het niet meer zo warm worden. "Er begint stilaan minder warme lucht binnen te sijpelen, waarbij het kwik eerder ergens tussen de 23 en de 25 graden zal uitkomen."

Ook voor woensdagochtend wordt er nog regen verwacht, met mogelijk een donderslag. "In de loop van de namiddag wordt het droog vanaf het noordwesten. Er komt dan koudere lucht onze richting uit. Het zal niet veel warmer worden dan 22 of 23 graden."