Topchef verklapt geheim voor beste bereiding van mosselen: "Dan zijn ze perfect"

door: STS
Mosselen
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Mosselen zijn nu een populair gerecht om te bestellen op restaurant, maar je kan ze natuurlijk thuis ook zelf klaarmaken. Daarbij zijn er enkele gouden regels om in acht te nemen.

Topchef Filip Claeys van het tweesterrenrestaurant De Jonkman, gelegen in Brugge, weet hoe je de perfecte pot mosselen moet klaarmaken.

De eerste stap vindt nog voor het koken plaats. "Spoel en ontbaard de mosselen, je wil geen zand eten. Dat is niet goed voor je tanden en je maag", vertelde Claeys aan de Krant van West-Vlaanderen.

Je vult je pot met mosselen en met ingrediënten naar believen. Ui en selder zijn daarbij populaire keuzes. Je kan er ook bijvoorbeeld witte wijn aan toevoegen of voor een ander recept kiezen. Belangrijk is dat je pot niet boordevol gevuld is, en dat je een krachtig vuur gebruikt.

Tijdens het koken moet je de mosselen zo nu en dan eens opschudden. Dat doe je nog eens wanneer je ziet dat de eerste schelpen zich openen.

Klomp boter toevoegen

"Haal vervolgens de pot van het vuur. Laat de mosselen met een goede klomp boter onder deksel vijf à zes minuten staan", raadt Claeys aan. Dat geeft volgens hem het beste resultaat. "Dan zijn ze perfect: mooi open en niet droog."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp

Tags mosselen