Remco Evenepoels vrouw Oumi uit haar ongenoegen: "Dat is ons afgenomen"

door: JDH
Remco Evenepoel Oumi Rayane
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel won de eerste tijdrit in de Tour, zijn eerste ritzege in de Ronde van Frankrijk. Zijn vrouw Oumi kon de zege echter niet van dichtbij meemaken. 

De Tour de France is de grootste wielerwedstrijd van de wereld, maar ook een groot circus. Voor de partners van de renners is de ervaring niet altijd even aangenaam, zo onthult de vrouw van Remco Evenepoel

Terwijl Evenepoel op het podium bloemen en kussen in ontvangst neemt, probeerde Oumi samen met haar jongere zusje Amira tot bij het podium te geraken. Dat lukt niet want er waren te veel hekken en te veel mensen die haar niet kenden en niet doorlieten.

"Remco’s eerste Touroverwinning, dat moment wilden we graag samen delen. Hijzelf ook, hé. Remco liet zijn vaste verzorger David (Geeroms, nvdr.), die al lang een vriend van de familie is, naar mij bellen", zegt ze bij Het Nieuwsblad.

"Te midden al die mensen kreeg ik telefoon van hem: ‘Remco vraagt naar je, waar ben je?’ We wilden die eerste Tourzege samen beleven en dat moment is ons afgenomen", zegt Oumi nog.