Bestuurders zijn gewaarschuwd: "Monsterfiles, je gaat daar echt uren stilstaan"

door: STS
verkeer
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Er dreigen zich monsterfiles voor te gaan doen op wegen die vakantiegangers die naar het zuiden rijden gebruiken. Zij krijgen de raad om een omweg te nemen.

De Olympische Spelen gaan over enkele dagen van start en vinden plaats in Parijs. Er worden enorme files verwacht in en rond de Franse hoofdstad.

"Er zijn meer dan 150 kilometer aan snelwegen in en rond Parijs waar de linkerrijstrook voorbehouden wordt voor verkeer dat iets te maken heeft met de Olympische Spelen. Waar je dus als gewone toerist niet op kan en mag rijden. Als je daar toch rijdt, kost je dat 135 euro boete", zei Mich Vergauwen van VAB op VTM.

"Maar dat is dus één rijstrook minder op die snelwegen, waardoor er minder capaciteit is en alles dus ook sneller zal dichtslibben."

Alternatieve route kiezen

Ook in een grote boog rond Parijs rijden gaat je tijd kosten. "Je moet er rekening mee houden dat je op bepaalde momenten echt uren gaat stilstaan in en rond Parijs", waarschuwt Vergauwen.

"Dan is het beter dat je een alternatieve route zoekt, die weliswaar misschien trager gaat zijn dan de gemiddelde snelheid op een autosnelweg. Het gaat een omweg zijn, maar je gaat wel kunnen blijven rijden en het gevoel hebben dat je vooruitgaat. Iets wat in Parijs niet het geval zal zijn."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp