Jacotte Brokken weet nu al: "Dan wordt het weer pittig warm, met 28 of 29 graden"

door: STS
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: Photonews

Jacotte Brokken ziet na enkele dagen met wat lagere temperaturen het kwik weer flink stijgen. Het wordt dan opnieuw 28 à 29 graden.

Dinsdag bereikten we die temperaturen ook al. "Het wordt pittig vandaag, het kwik kan klimmen tot 28 graden, misschien een lokale 29 graden. Aan de kust valt het altijd beter mee, daar wordt het 24 graden. Na de middag maakt een zeebries het daar ietsje frisser. Die zeebries gaan we ook in het westen van het land voelen", zei Jacotte Brokken op Radio2.

"Warm, warm, warm dus, maar het is wel de laatste dag waarop het zo brandend warm is, want vanaf deze nacht is er kans op buien. Die trekken vanaf het westen het land binnen en gaan richting het oosten. Lokaal kan er misschien onweer bij zitten."

Na een nacht met minima tussen 16 en 18 graden kan die storing zich woensdagochtend nog laten voelen over het oosten van het land. Het wordt daarna wat minder warm dan dinsdag het geval was. "We verwachten temperaturen tussen 20 en 24 graden. Het wordt droog en we krijgen opklaringen."

Warm weekend op komst

De dagen erna krijgen we min of meer dezelfde temperaturen. Tijdens het weekend wordt het opnieuw warmer. "Zaterdag wordt het 26 graden, op zondag wordt het opnieuw 28 of 29 graden. Dan wordt het weer pittig warm", voorspelt Brokken.

Volg Redactie24 nu op Instagram