Blijft het mooi zomerweer? Jacotte Brokken waarschuwt en heeft ook minder goed nieuws

door: MRO
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: Photonews

Mogen we ons opmaken voor een week heerlijk zomerweer? Jacotte Brokken waarschuwt alvast voor mist op maandagochtend en heeft ook minder goed nieuws want op dinsdag en vanaf vrijdag moeten we rekening houden met regen.

"Vannacht blijft het licht en helder, maar de opgebouwde vochtigheid van de afgelopen dagen kan ervoor zorgen dat er af en toe wat nevel en wat mist komt op maandagochtend. Dan wordt het wat uitkijken voor het zicht", waarschuwt weervrouw Jacotte Brokken in 'Het weer' op VRT.

"Maandag wordt het opnieuw een zonnige dag met temperaturen tot 24 graden. De zon breekt door na het verdwijnen van het ochtendgrijs. Zon en wolken wisselen elkaar af."

"Op dinsdag krijgen we meer bewolking en geleidelijk meer kans op regen vanaf het westen. De temperaturen blijven nog wel aangenaam rond de 24 graden." 

Donderdag wordt de beste dag van de week

"Op woensdag krijgen we droog weer, maar wel met iets frissere temperaturen, zo'n 21 graden en zon en wolken die elkaar afwisselen. Donderdag wordt de beste dag volgende week met veel zon en maxima tot 24 graden", aldus de weervrouw.

Vanaf vrijdag wordt het opnieuw wat frisser en volgens het KMI trekt er dan een regenzone over het land.