VTM

B&B Zoekt Lief zorgt voor controverse: kijkers reageren heftig op dit seizoen

door: WVDS
B&B Zoekt Lief Patricia en Sam in Curaçao
Afbeelding bron: VTM

Dit seizoen van B&B Zoekt Lief lokt zeer veel heftige reacties uit. Bepaalde kandidaten en B&B-uitbaters krijgen heel wat kritiek over zich heen.

Het valt op dat sommige B&B-uitbaters uit het programma niet echt uitbaters zijn, zoals Bart, die werkt in een hotel-restaurant op Tenerife, en Antony, die appartementen verhuurt. Maar van zijn werk mochten we, tot nu toe, nog niet echt de sfeer opsnuiven.

Over Jelmont, de Nederlander die in Portugal een B&B uitbaat, is al veel gezegd en geschreven. Dat de man ook nog een strafblad heeft, maakt de situatie er niet beter op.

De crew van het VTM-programma moet de kandidaten ook smeken om niet meteen weg te lopen bij hem om voldoende materiaal te hebben voor het programma. Ook dat is al niet zo fraai.

Wanneer uitbaters hun gasten allerlei klussen laten uitvoeren, lokt dat heftige reacties uit

Verder reageren kijkers fel op het feit dat uitbaters hun gasten aan het werk zetten om klusjes uit te voeren. “Die houdt die mannen allemaal daar en intussen heeft ze haar cactustuin helemaal opgeknapt”, of “Goedkope werkkrachten”, lezen we online.

Anderzijds zorgt heel de heisa en sensatie rond het programma er ook voor dat sommige kijkers verslingerd zijn aan het programma en niets willen missen: “Hoe dan ook... ik wil dit voor geen geld missen.... sommige mensen toch he…”, “Zalig”, of “Benieuwd hoe het gaat eindigen. Het programma mag van mij gerust doorgaan, ik vind het beter dan Videodinges.”