Touring ziet nu veel miserie bij Belgen in buitenland: "Meeste problemen hiermee, laat het nakijken voor vertrek"

door: STS
Touring - autopech
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Op veel van de populaire vakantiebestemmingen in het zuiden van Europa is het nu snikheet. Touring ziet een toename van het aantal autopannes en raadt aan om voorzorgen te nemen.

Touring ziet niet enkel meer oproepen voor medische bijstand vanuit het buitenland. Ook het aantal oproepen voor technische bijstand vanuit het buitenland lag tijdens de eerste twee weken van juli hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar.

"De technische oproepen voor autopannes stegen eveneens, ook vooral door de hitte", zegt Touring. "Pannes hadden te maken met batterijproblemen. Batterijen zien evenveel af van de hitte als van de vrieskou. Verder waren er kapotte banden omdat men ze niet voldoende oppompt voor het vertrek, waardoor je snel een klapband kan krijgen. En in nieuwe voertuigen is vaak geen reservewiel meer aanwezig."

Verder zagen ze vooral problemen met de koeling, door een gebrek aan koelvloeistof, en met de remmen, door een gebrek aan remolie. "De meeste technische oproepen kwamen uit Frankrijk, Nederland, Italië, Spanje en Duitsland."

Met auto naar de garage voor vertrek

Touring roept de vakantiegangers op om voorzorgsmaatregelen te nemen voor het vertrek. "De hoge temperaturen in het zuiden van Europa zorgen voor heel wat narigheid. Laat ook een check-up doen van het voertuig in de garage en zorg voor voldoende water in de auto zodat je geen uitdrogingsverschijnselen krijgt."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp