Sven Pichal klaagt steen en been in brief aan Child Focus: "Hij stoorde zich daaraan"

door: STS
Sven Pichal
Afbeelding bron: Photonews

Voormalig radiomaker Sven Pichal, die voor de rechtbank moet komen wegens het bezit en het verspreiden van beelden van kindermisbruik, heeft een brief verstuurd naar Child Focus. Daarin maakte hij zijn beklag.

Pichal verstuurde de brief naar Heidi De Pauw, de inmiddels voormalig CEO van Child Focus. De Pauw schreef een boek over haar ervaringen bij Child Focus. Het draagt de titel 'Tussen gruwel en hoop', en er staat ook een passage in over Pichal, en de opmerkelijke brief die hij haar schreef.

"De eerste lijnen waren een klaagzang, waarbij ik niet anders kon dan met mijn ogen rollen. Ik heb ze al genoeg gehoord, de ontelbare excuses waarmee daders er vanaf proberen te komen", citeert Het Nieuwsblad uit het boek van De Pauw.

Aandacht in de pers

Ze vertelde in een reactie aan de krant waar die "klaagzang" precies over ging: "Hij stoorde zich aan de aandacht en de lekken in de pers. Volgens hem had Child Focus daar een hand in. Dat moet ik manifest tegenspreken."

In de brief vroeg Pichal De Pauw ook om een ontmoeting met haar. Iets waar ze niet op ingegaan is, en waar ze ook niet op zal ingaan.

Pichal voor de rechtbank

Sven Pichal werd in augustus 2023 opgepakt en zat enkele maanden in de gevangenis. Later dit jaar, op 18 november, moet hij voor de rechtbank verschijnen. Het zal een publiek proces worden, en dus niet achter gesloten deuren, zoals Pichal en zijn advocaat gevraagd hadden.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp