David Dehenauw ziet plaatselijk fel onweer, maar ook: "Dat worden zomerse dagen"

door: MRO
David Dehenauw
Afbeelding bron: Photonews

Weerman David Dehenauw heeft eindelijk goed nieuws. We mogen ons opmaken voor een week met enkele mooie dagen. "De kaart kleurt toch wat vrolijker in de loop van volgende week met een aantal zomerse dagen. We hebben het echt verdiend", zegt hij.

Maandag krijgen we een aangename temperatuur, maar naarmate we krijgen ook regen en mogelijk onweer dat plaatselijk fel kan zijn. "Maandag krijgen we een zonnige start met in de loop van de dag meer wolken vanuit het westen", vertelt David Dehenauw in zijn weerpraatje op VTM.

"We krijgen 25 à 26 graden als maximumtemperatuur. In de latere namiddag regen in Oost- en West-Vlaanderen en daar kan al een onweer bij zitten. 's Avonds komt er in het oosten of zuidoosten onweer dat plaatselijk fel kan zijn."

Dinsdag wordt de minste dag van de week, maar daarna wordt het echt zomer. "Dinsdag wordt het opnieuw wat koeler en wisselvallig met een aantal buienlijnen. Het wordt dan 21 graden."

Zomerse dagen op komst

"Woensdag zou het meestal droog blijven en krijgen we toch aardig wat zon bij 24 graden. Donderdag en vrijdag worden zomerse dagen."

"Wellicht zaterdag ook nog. Misschien is er zaterdag tegen de avond onweer of tijdens de nacht van zaterdag op zondag. Zondag krijgen we opnieuw buien."