Met deze simpele tip behoud je je gebruinde huid langer

door: WVDS
zomer gloed dame, brunette
Afbeelding bron: Pixabay

Zomer heeft altijd die speciale charme die gepaard gaat met een zonnige gloed op je huid. Het geeft kleur aan je dagen en herinnert je aan de warme, zonnige dagen aan het strand, de zee en de ontspannende vakanties.

Hoe kun je jouw gebruinde huid zo lang mogelijk in stand houden?

Allereerst is hydratatie je beste bondgenoot bij het behouden van een gebruinde huid. Een gehydrateerde huid zal minder snel vervellen, waardoor je langer je bruintint behoudt. Drink veel water en gebruik dagelijks een vochtinbrengende crème.

Een vochtinbrengende crème rijk aan vitamine E, die de huid helpt te herstellen en vernieuwen, is de beste keuze.

Een andere essentiële factor is voeding. Bij het behouden van een goudbruine huid kan de juiste voeding een enorme rol spelen.

Focus op voedsel dat rijk is aan bètacaroteen, zoals wortelen, tomaten, paprika, mango’s en abrikozen. Deze voedingsmiddelen bevorderen de productie van melanine, het pigment dat je huid zijn kleur geeft.

Scrubben is ook aangewezen voor een mooie huid

Bovendien is exfoliëren ook heel belangrijk. Bij het scrubben van de huid verwijder je de dode huidcellen, waardoor de nieuwe, donkerdere huid naar boven komt. Het zorgt ook voor een gelijkmatige bruining en verbetert de bloedcirculatie, wat je huid een mooie gloed geeft.

Tot slot, vergeet niet dat overmatige blootstelling aan de zon schadelijk kan zijn voor de huid. Dus terwijl je geniet van de warme stralen, vergeet dan niet om regelmatig zonnebrandcrème aan te brengen om je huid te beschermen, ook na de zomer.

Tags zomer