Bram Verbruggen voorspelt heel warm weer: "Maxima tot 32 of 33 graden"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Eén

Weerman Bram Verbruggen ziet het kwik binnenkort stijgen. Tijdens het weekend wordt het al warmer, en begin volgende week swingen de temperaturen de pan uit.

Woensdag ging met brede opklaringen van start in het westen, maar in het oosten werd het zwaarbewolkt. "Met een aantal felle buien in de provincie Limburg, met wat onweer erbij", zei Bram Verbruggen op Radio2.

Later bereikten de opklaringen het binnenland en werd het droog, met zon en wolkenvelden. De temperaturen kwamen uit op 21 graden aan zee en 22 tot 24 graden in het binnenland.

Vannacht wordt het 13 tot 15 graden in het binnenland en 17 graden aan de kust. "Eerst zijn er opklaringen, later komen er opnieuw meer wolken. Er kunnen een paar buien vallen."

"Donderdag gaat ook nog bewolkt van start, met hier en daar een bui. Later op de dag wordt het droog en gaan de wolken openbreken. Er staat een goed voelbare wind, bij maxima tot 25 graden."

Eerst mindere dag, dan warmer weer

"Vrijdag is misschien de mindere dag van de week, met een groot deel van de dag bewolkt weer, en een aantal buien. Er staat vrij veel wind, bij temperaturen van om en bij de 23 graden."

"Maar het weekend ziet er opnieuw top uit. We krijgen zonnig en warm weer. Zaterdag krijgen we temperaturen tot 25 graden en zondag tot 28 graden. Het blijft volledig droog. Maandag wordt het heel warm, met maxima tot 32 of 33 graden."