Wordt het stilaan uitzichtloos? 'Romelu Lukaku krijgt alweer stevige opdoffer te verwerken'

door: JDH
Romelu Lukaku
Afbeelding bron: Photonews

De Europese competities zijn allemaal opnieuw begonnen, maar het is nog altijd niet duidelijk waar Romelu Lukaku dit seizoen zal spelen. Zijn transferdossier zit voorlopig muurvast. 

Romelu Lukaku keerde na het EK terug naar Chelsea, waar hij nog altijd een contract heeft tot midden 2026. De topschutter van de Rode Duivels wordt al de hele zomer gelinkt aan Napoli, maar tot een transfer kwam het nog altijd niet. 

Volgens Het Nieuwsblad vond er op donderdag 21 augustus een gesprek plaats tussen Chelsea en Napoli, maar zonder resultaat. Chelsea wil Lukaku na twee uitleenbeurten verkopen, Napoli wil Lukaku voorlopig alleen huren van de Engelse club. 

Napoli kan Lukaku enkel kopen als het zijn spits Victor Osimhen, die dan weer gelinkt wordt aan Chelsea, verkoopt. Ook in dat dossier komt er geen vooruitgang, al hoeft een verkoop voor Napoli niet noodzakelijk. 

Voor het tweede seizoen op rij moet Lukaku dus wachten tot het einde van de transferperiode nadert om iets te forceren. Vorig jaar werd zijn huurdeal van één seizoen naar AS Roma ook pas op 30 augustus beklonken.