Jonas De Roeck verdedigt Denis Odoi na rode kaart tegen zijn ex-ploeg: “Wat is daar mis mee?”

door: BVDO
Denis Odoi
Afbeelding bron: Photonews

Denis Odoi moest op bezoek bij zijn ex-club met twee keer geel het veld verlaten. Al was die tweede kaart wel heel erg streng.

Denis Odoi kwam zondag met Royal Antwerp FC op bezoek bij zijn ex-ploeg Club Brugge, maar het werd een middag om snel te vergeten.

The Great Old verloor met 1-0, maar erger nog voor Odoi was dat hij met twee keer geel het veld moest verlaten. De tweede kaart kreeg hij drie minuten voor tijd.

Al raakte hij daarbij zijn tegenstander zo goed als niet, zo was op de beelden duidelijk te zien. Ook de commentatoren van de wedstrijd op DAZN vonden de tweede gele kaart heel erg streng.

“Denis brengt intensiteit, niet alleen in de wedstrijden, maar ook op training", zegt Jonas De Roeck achteraf. “Wat is er verkeerd met intensiteit als dat correct is? Odoi is heel intens in zijn acties, maar dat doet hij nooit met de verkeerde intentie.”

De trainer van Antwerp was dan ook niet tevreden over de prestatie van scheidsrechter Lothar D'Hondt. “In een topmatch moet je kaarten geven op het goede moment. In zo'n wedstrijden moet je niet met kaarten strooien. Hou het gewoon gedeisd en praat wat met de spelers.”