CEO van Club Brugge haalt stevig uit naar buurtbewoners die stadionplannen dwarsbomen

door: JDH
Club Brugge
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge probeert al bijna twintig jaar een nieuw stadion te bouwen, maar de eerste steen is nog altijd niet gelegd. Door protest van buurtbewoners blijft het dossier maar aanslepen.  

Club Brugge begint in september aan zijn Europese avontuur in de Champions League, maar moet dat nog altijd in het verouderde Jan Breydelstadion doen. Het Brugse bestuur had dat liever al lang in een nieuw stadion gedaan. 

Er was nochtans een vergunning van de Vlaamse regering, maar enkele buurtbewoners trokken opnieuw naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Zij hebben vragen over het mobiliteitsplan en de verwachte parkeeroverlast. 

"Een aantal mensen zijn tegen de nieuwe stadionplannen", zegt CEO Bob Madou bij DAZN. "Er wonen een paar duizend mensen in die buurt. Er zijn er zestien die onze vergunning betwisten."

"Op een dossier van duizend pagina's staan twee zaken die ze niet oké vinden. Dus onze vergunning is niet uitvoerbaar. Of er contact is met die zestien personen? Iedereen heeft het recht om ergens niet akkoord mee te zijn."

"Het frustrerende is de systematiek van onze rechtsgang. We zitten in een soort loop. En nu moeten we opnieuw wachten op een uitspraak over onze vergunning. En we weten niet wanneer die uitspraak zal komen. Maar dat is België, hé."