Klanten zeer te spreken over nieuwe trend van Albert Heijn, Jumbo en Delhaize

door: STS
Albert Heijn - Jumbo
Afbeelding bron: Photonews

Supermarkten zetten steeds meer in op het openen van de winkels op zondagen. Het loont, want het lokt massaal veel klanten. Dit zet Colruyt echter onder druk.

Colruyt Group maakte deze week op haar algemene vergadering bekend dat het gezamenlijke marktaandeel van Colruyt Laagste Prijzen, Okay, Spar en Comarkt sinds het begin van het boekjaar lager ligt dan vorig jaar het geval was.

RetailDetail ziet een aantal oorzaken. Zo was de situatie bij Delhaize vorig jaar anders. "De Colruyt-winkels konden nog profiteren van stakingen en onrust bij concurrent Delhaize, maar daar is de rust intussen teruggekeerd."

Bovendien openen steeds meer Delhaize-winkels de deuren op zondagen. 100 van de 128 Delhaizes die zelfstandig zijn geworden zijn nu geopend op zondag. Een grote troef, want veel mensen verkiezen het om op zondag te gaan winkelen.

Albert Heijn en Jumbo

"Vroeger was het een voordeel als je op zondag open was. Vandaag is het eerder een nadeel als je op zondag niet open bent", vertelde retailexpert Gino Van Ossel aan Het Nieuwsblad.

"Dat heeft in de eerste plaats te maken met Delhaize, die nu massaal op zondagen opengaan. Maar de evolutie is al een hele tijd geleden ingezet door de komst van Albert Heijn en later Jumbo."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp