IKEA waarschuwt voor gevaar bij artikel: "Dan kan het glas plots barsten in je hand"

door: STS
IKEA
Afbeelding bron: Photonews

IKEA waarschuwt klanten voor bepaalde glazen die bij hen verkocht worden. Die moet je met een zekere voorzichtigheid behandelen, of ze zouden kunnen barsten.

Het gaat om de POKAL drinkglazen. De Nederlandse website van IKEA waarschuwt voor het gebruik ervan. Deze glazen worden ook verkocht bij IKEA in België.

"POKAL drinkglazen zijn gemaakt van gehard glas, dat verschillende veiligheidsvoordelen heeft ten opzichte van ongehard glas", klinkt het. "Echter, glas is een breekbaar materiaal dat altijd voorzichtig moet worden behandeld."

Glas kan plots barsten

"Soms blijft het effect van een stoot of kras in het glas zitten, maar breekt het niet meteen. In zeldzame gevallen kan een beschadigde rand of een bekrast oppervlak ervoor zorgen dat gehard glas plotseling barst."

"Als een POKAL glas barst terwijl het gevuld is met een zeer hete drank, kan dit leiden tot verbranding of brandwonden."

"Om de kans hierop te verkleinen, raden we aan het glas neer te zetten in plaats van het in de hand te houden wanneer je er een hete drank inschenkt."

Vermijd plotselinge temperatuurschommelingen

"Vermijd ook dat het glas wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen, bijvoorbeeld door een hete drank in een koud glas te schenken. Beschadigde of gebroken POKAL glazen mogen niet gebruikt worden", benadrukt IKEA nog.

Volg Redactie24 nu op Instagram