IKEA verrast klanten: Vernieuwde iconische bestsellers tegen toegankelijke prijs

door: MRO
IKEA
Afbeelding bron: Photonews

IKEA wil de klanten verrassen door twee iconische bestsellers in een nieuw jasje te steken. De populaire meubelketen verkoopt vanaf augustus de vernieuwde KLIPPAN zitbank en POÄNG fauteuil die nog ontworpen werden door designer voor zijn overlijden in 2023.

De KLIPPAN zitbank en POÄNG fauteuil zijn geïnspireerd op de gedurfde esthetiek van de jaren '80, maar kregen nieuwe features. Ze springen in het oog met hun gedurfde felle kleuren.

De KLIPPAN zitbank maakte zijn debuut in de IKEA catalogus van 1980 en is een echte klassieker geworden. De bank werd elk jaar opnieuw uitgebracht en er zijn intussen tientallen verschillende hoezen die wasbaar zijn.

De POÄNG fauteuil werd voor het eerst verkocht in 1977 als POEM en werd doorheen de jaren aangepast. Nu lanceert IKEA dus een nieuw ontwerp dat slanker is en met een lage rug.

klippan bank
Afbeelding bron: Ikea

Toegankelijke prijs en goede kwaliteit

"KLIPPAN en POÄNG combineren naadloos vorm, functie, kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid. Door het aanpassen van bestaande productielijnen en het maken van doordachte aanpassingen, kunnen we klanten nieuwe ontwerpen aanbieden, zoals de POÄNG fauteuil met lage rug, voor een toegankelijke prijs zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit", zegt Johan Ejdemo, Global Design Manager bij IKEA of Sweden.

Tags ikea