Goed nieuws voor klanten van Jumbo: "Maar soms tijdelijk lege winkelrekken"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De Nederlandse supermarktketen Jumbo stelt alles in het werk om de prijzen voor klanten zo laag mogelijk te houden. Dit kan er echter toe leiden dat er soms lege rekken zijn in de supermarkten, legt CEO Ton van Veen uit.

Jumbo is tevreden dat het de klantenaantallen ziet toenemen, net als de klanttevredenheid. De supermarktketen sloot vorig jaar aan bij een internationale inkooporganisatie om de prijzen voor de klanten laag te kunnen houden.

“We zitten nog in een transitieperiode waarbij we ons iedere dag inspannen om de prijzen voor onze klanten zo laag mogelijk te houden", benadrukt Ton van Veen. Dit zorgt soms echter voor lege winkelrekken.

"Hoewel we het volle vertrouwen in deze strategie hebben, hebben we in zo’n samenwerking het proces van onderhandelingen niet altijd volledig in de hand. Soms leidt dit helaas tijdelijk tot lege schappen, maar we doen er alles aan om dit te voorkomen. Collega’s in de winkel helpen onze klanten graag aan een alternatief wanneer een product tijdelijk niet beschikbaar is."

Het resultaat is echter dat tal van producten nu goedkoper zijn. "We zijn tevreden over de eerste resultaten. We hebben de prijzen van honderden producten kunnen verlagen en we verwachten dit in de rest van het jaar door te kunnen zetten."