Delhaize ziet verkoop van dit product fel stijgen: "Gunstige prijs-kwaliteitsverhouding"

door: STS
Delhaize
Afbeelding bron: Photonews

Bij Delhaize merken ze dat een bepaald product steeds populairder wordt bij de klanten. Het gaat om bag-in-box wijnen, wijn in een zakje in een kartonnen doos.

Bag-in-box verpakkingen wijn winnen aan populariteit, dat merken ze bij Delhaize aan de verkoopcijfers. "Vroeger hadden ze een minder imago, maar dat hebben ze helemaal achter zich gelaten. Ze zorgen intussen al voor 45% van ons jaarlijks verkochte aantal liters wijn."

"We hebben altijd sterk geloofd in bag-in-box wijnen omdat ze een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding bieden", zegt Pieter-Jan Cuyvers, aankoopverantwoordelijke wijn bij Delhaize. "In één 3 liter bag-in-box zit evenveel wijn als in vier flessen. Vergeleken bij dezelfde wijn op fles, komt een bag-in-box van 3 liter of 2,25 liter toch al snel zo’n 20% voordeliger uit."

Delhaize Winery

De eigen bottelarij in de Delhaize Winery speelt een grote rol. Maar liefst 90% van alle bag-in-box wijnen in haar ruime aanbod, 'bottelt' Delhaize namelijk zelf in de verpakking. "Daar gaat bijzondere aandacht naar de ideale methode om wijn in de bag-in-box te 'bottelen', en daarna rest enkel nog een heel korte, lokale transportketen. Ideaal dus om uitstekende kwaliteit te kunnen leveren."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp