Hou er rekening mee als je auto in panne geraakt: “Zij kunnen je niet helpen, dat verwacht je niet”

door: PMN
Touring - autopech
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

De auto is en blijft het favoriete vervoersmiddel van veel mensen. Veel van hen gaan op vakantie naar het buitenland. Dan is het wel belangrijk dat je dit weet.

We nemen het voorbeeld van Ilse Feryn. Ze is samen met haar zoon Vigo op de terugweg van Zuid-Frankrijk naar Gent. In Dijon krijgt ze autopech. Ze heeft een verzekering voor autopech en belt haar verzekeringsmaatschappij.

Ilse belde terwijl ze met pech stond bij een aire d'autoroute. "Ze zeiden dat ze ons niet konden helpen zolang we op de autosnelweg stonden, omdat dat in Frankrijk privéterrein is," legt ze uit bij Radio 2.

Wanneer je in panne staat op de parking van een afrit moet je eerst 112 bellen voor verzekeraar je mag helpen

"Ik moest eerst de politie verwittigen, via het nummer 112, om de wagen van de autosnelweg te laten wegtakelen. Die instructies had ik niet verwacht."

Zodra ze dat had gedaan, hielp de verzekeringsmaatschappij Ilse wel haar auto weg te slepen naar de dichtstbijzijnde garagist. "Geen enkele verzekeraar ter wereld mag een interventie doen op Franse snelwegen".

"Dat geldt trouwens ook in veel andere landen. Zelfs in België, ook al zijn snelwegen bij ons geen privéterrein," klinkt het nog bij Barbara Van Speybroek van Assuralia, de koepel van verzekeraars.

Tags auto