Veranderingen op komst voor wie met de auto rijdt: Hierover zijn partijen akkoord

door: MRO
Autosnelweg
Afbeelding bron: Photonews

De volgende Vlaamse regering zal naar alle waarschijnlijkheid enkele veranderingen doorvoeren voor wie met de wagen rijdt. Momenteel onderhandelen N-VA, Vooruit en Cd&v over de vorming van de Vlaamse regering.

De drie onderhandelende partijen zouden reeds een akkoord hebben bereikt over twee belangrijke wijzigingen voor bestuurders, met name de verkoop van wagens met een brandstofmotor en de lage-emissiezones. Dat weet de krant 'Het Nieuwsblad'.

Een lage-emissiezone is een vastgelegd gebied waar bepaalde voertuigen niet mogen rijden, of enkel onder bepaalde voorwaarden, omdat ze te veel schadelijke stoffen uitstoten. De onderhandelende partijen zouden reeds beslist hebben om de verstrengingen die gepland zijn om de lage-emissiezones in Gent en Antwerpen binnen te komen, niet door te voeren.

Daarnaast is er goed nieuws voor wie het liefst met benzine of diesel rijdt. Zo zou er eveneens een akkoord zijn om de deadline voor het verbod op de verkoop van wagens met een brandstofmotor toch niet te vervroegen, maar te houden op 2035 zoals door Europa bepaald.