Nederlanders gaan nu massaal tanken in België: Dit is er aan de hand

door: STS
Nederlanders tanken
Afbeelding bron: Photonews

Wie in een streek nabij de grens met Nederland woont, heeft het vast al gezien: het is druk aan de tankstations. En er zijn opvallend veel wagens met Nederlandse nummerplaten te zien.

Het is voor de Nederlanders interessant om de grens over te steken om hun wagen vol te tanken. Dat komt doordat de benzineprijs in België op dit moment sneller aan het dalen is dan in Nederland het geval is.

Het verschil zit erin dat de Belgische overheid aan de hand van de prijzen op de markt de maximumprijzen voor brandstoffen bepaalt. In Nederland bepalen de grote oliemaatschappijen een adviesprijs.

"En in een dalende markt hinken die oliemaatschappijen wat achterop", vertelde Vital Tilmans, de uitbater van twee tankstations in Maaseik en Molenbeersel, aan De Limburger. Bovendien zijn de accijnzen in Nederland hoger.

Die adviesprijs bedraagt in Nederland nu circa 2,10 euro voor een liter benzine 95. In werkelijkheid ligt de prijs meestal lager. "Maar 1,90 euro is in Nederland al heel goedkoop. Gemiddeld betaal je nu zo’n 1,95 euro", weet Tilmans.

Je kan heel wat besparen op volle tank

Dat is heel wat meer dan in België, waar je momenteel maximum 1,6700 euro per liter betaalt voor een liter benzine 95. Dat bedrag ligt in werkelijkheid ook meestal wat lager. "Bij de meeste pompen betaal je rond 1,60. Tel maar uit: bij een volle tank scheelt je dat al snel zo’n 20 euro", rekent Tilmans voor.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp

(Archieffoto)