Tragisch: Meisje (13) sterft aan hevige allergische reactie na verkeerde drankje

door: STS
ambulance in engeland
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een tienermeisje is op tragische wijze om het leven gekomen. Ze werd het slachtoffer van een ernstige allergische reactie.

De 13-jarige Hannah Jacobs uit Londen moest naar de tandarts. Onderweg kocht ze een drankje om mee te nemen, zodat ze wat te drinken had in de wachtkamer.

Het ging om warme chocomelk. Het meisje was sinds ze een kleuter was al intolerant aan zuivelproducten, vis en eieren, maar dacht dat de chocomelk die ze gekocht had sojamelk bevatte. Haar moeder had de verkoper ook verteld over de allergie.

Apotheek

Hannah kreeg een extreme allergische reactie. Het gezin haastte zich naar een apotheek voor hulp, waar een EpiPen werd gegeven, die de luchtwegen ontspant bij levensbedreigende allergische reacties.

Maar het was te laat, het meisje overleed aan een vermoedelijke anafylactische reactie, schrijft Metro. De hulpdiensten verklaarden haar dood.

Komende maandag start een hoorzitting in het kader van het onderzoek naar de dood van het meisje, op 8 februari van vorig jaar. Elf getuigen en experten zullen verschijnen en gehoord worden.