Jonge vrouw verongelukt met motor: Ze had nog maar pas motor en rijbewijs

door: STS
ziekenwagen
Afbeelding bron: pexels

Een jonge vrouw is om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval. Ze botste met haar motor frontaal tegen een vrachtwagen.

Het ongeval deed zich voor in de Hoveniersstraat in de Antwerpse gemeente Sint-Katelijne-Waver. Die straat ligt op een industrieterrein. Daar wilde de 21-jarige bestuurster, die nog maar net haar motorrijbewijs had, haar nieuwe motor inrijden.

De vrouw was in het gezelschap van een meer ervaren motorrijder. Maar plots liep het mis. "In een flauwe bocht week de vrouw van haar baanvak af en botste ze frontaal op een vrachtwagen", schrijft Gazet van Antwerpen.

Het slachtoffer, afkomstig uit Zaventem, raakte levensgevaarlijk gewond. De hulpdiensten reanimeerden haar ter plaatse vooraleer ze haar naar het ziekenhuis brachten. Daar bezweek ze aan de opgelopen verwondingen.

Geen alcohol of drugs

Er waren geen alcohol, drugs of overdreven snelheid in het spel. Wellicht speelde haar onervarenheid een rol bij het ongeval. De vrachtwagenchauffeur en de andere motorrijder bleven ongedeerd, maar verkeerden in shock.