Belgische motorrijder verongelukt in Duitsland: "Enorme pech, in fractie van seconde liep het mis"

door: STS
Motorrijder
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een Belgische motorrijder die op vakantie was in Duitsland, is daar om het leven gekomen. Hij overleefde een tragisch ongeval niet.

Het ongeval deed zich voor in Kloster Veilsdorf. Een 61-jarige man uit Nijlen en zijn 32-jarige schoonzoon uit Zandhoven genoten van een vakantie met de motor, maar die kwam abrupt ten einde toen de twee met elkaar in aanrijding kwamen.

Volgens Gazet van Antwerpen zou de dertiger zijn schoonvader hebben willen inhalen, maar kwam er een voertuig uit tegengestelde richting aan. De schoonzoon zou daarop het inhaalmanoeuvre afgebroken hebben en weer teruggekeerd zijn naar zijn rijvak. Daarbij kwam hij echter in contact met de andere motor.

Beide motorrijders vielen, en daarbij raakte de schoonzoon gewond. Zijn schoonvader raakte levensgevaarlijk gewond en overleed ondanks reanimatiepogingen van de hulpdiensten ter plaatse.

Zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden

"Dit was een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden, enorme pech", citeert de krant uit de omgeving van de familie. "Er is ingehouden voor de veiligheid, maar toch liep het in een fractie van een seconde mis."