Sabine Hagedoren kondigt echt zomerweer aan: "Het wordt dan 30 graden"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

Er zitten enkele dagen met mooi en zomers weer aan te komen. Dat voorspelt weervrouw Sabine Hagedoren.

Dinsdag werd het 20 à 21 graden, aan de kust moesten ze het met 18 graden stellen. Er waren aanvankelijk nog opklaringen, maar het raakte steeds meer bewolkt, met buien.

"De buiten tuimelen vanaf het zuidwesten over het land, met matige neerslag. Dat schuift verder naar het centrum en uiteindelijk ook naar het oosten. Dus in de loop van de namiddag krijgen we nog meer buien, en daar kan lokaal wel eens een donderslag bij horen", zei Sabine Hagedoren op Radio2.

Vannacht krijgen we temperaturen van 14 à 15 graden. "Tegen het begin van de nacht wordt het droog en komen er stilaan brede opklaringen. De wind gaat luwen."

Zomerweer op komst

Woensdag wordt het 23 à 24 graden in het binnenland en 21 graden aan de kust. "We staan op met mooi weer, en een groot deel van de dag gaat het mooi blijven. Het wordt een afwisseling tussen zon en wolken."

"Het is eigenlijk een overgangsdag, de overgang naar het zomerse weer. Dat is voor donderdag, vrijdag en zaterdag. Ik verwacht veel zon en temperaturen die donderdag tot 27 graden, vrijdag tot 29 graden en zaterdag tot 30 graden klimmen in het binnenland."

Volg Redactie24 nu op Instagram