Krijgen we ook volgende week zomers weer? Sabine Hagedoren legt uit

door: MRO
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Na de tropische temperaturen van de afgelopen dagen, koelde het zondag af. Krijgen we volgende week opnieuw zomerse dagen? Weervrouw Sabine Hagedoren legt uit.

"Zondagavond is er eerst nog kans op een bui, maar daarna krijgen we opklaringen en het wordt dan overal droog met temperaturen van 14 tot 17 graden", vertelt Sabine Hagedoren bij Radio 1.

We mogen ons opmaken voor een week met aangename temperaturen en enkel op dinsdag zou het gaan regenen. "Maandag wordt het grotendeels droog weer met af en toe zon en temperaturen tot 24 graden."

"Dinsdag trekt een regenzone over het land met een aantal buien van west naar oost, maar in de namiddag wordt het opnieuw droger en zonniger vanaf het westen. Het wordt redelijk mooi aan de kust en later op de dag ook in het binnenland. Het wordt dan 23 graden."

"Ook woensdag krijgen we 23 graden met zonnig weer aan zee en in het binnenland afwisselend zon en wolken. Donderdag en vrijdag worden twee redelijk zonnige dagen, zomers met 24 à 25 graden", aldus Sabine Hagedoren.